Bahan A
4 bj telur
1 sd bsr ovellate
4 sd bsr gula pasir
1 sd bsr mayoness
Bahan B
5 sd bsr Tpg Gandum
2 sd bsr Tpg Jagung
1 sd teh Baking Powder
1 sd bsr mayoness
Bahan B
5 sd bsr Tpg Gandum
2 sd bsr Tpg Jagung
1 sd teh Baking Powder
Bahan C
5 Sudu bsr Minyak Jagung
Sedikit Esen Vanila
5 Sudu bsr Minyak Jagung
Sedikit Esen Vanila
Cara -caranya:
Ayak bahan B dan ketepikan ,Pukul kelajuan maxsimum bahan A hingga kembang ,
masukkan bahan B yang telah diayak .pukul kelajuan maxsimun hingga sebati.
akhir sekali masukkan minyak dan pukul dengan spatula sehingga sebati masukkan esen vanila
bakar pada suhu 160c -180c.
Ayak bahan B dan ketepikan ,Pukul kelajuan maxsimum bahan A hingga kembang ,
masukkan bahan B yang telah diayak .pukul kelajuan maxsimun hingga sebati.
akhir sekali masukkan minyak dan pukul dengan spatula sehingga sebati masukkan esen vanila
bakar pada suhu 160c -180c.
No comments :
Post a Comment